چشم طمع کره ای ها به بازار ایران


 





 
کره ای ها فعالیت شان در زمینه خودروسازی را همزمان با ایران آغاز کردند و در ابتدا وابستگی شدیدی به خودروسازان ژاپنی داشتند. به گونه ای که نسل اول هیوندای آزرا تنها تغییر نام یافته یکی از محصولات میتسوبیشی بود. آنها هدفی خاص را پیش گرفتند و آن بیرون راندن خودرو های آلمانی و ژاپنی از خاک کره با استفاده از محصولات بومی بود.
آزرا فروش ب ام و سری ۵ و مرسدس بنز کلاس E را در بازار کره کاهش داد و سوناتا و اپتیما نیز فروش بالا و چشمگیر ب ام و سری ۳ را در این کشور کاهش دادند. محصولات دیگر خودروسازان کره ای نیز تاکنون خوب جلوی خارجی ها درآمده اند و نه تنها کره بلکه آمریکا به عنوان بزرگ ترین بازار خودروی جهان بعد از چین را فتح کرده اند. امروزه و پس از حدود ۲۰ سال خودروسازی حرفه ای، کره ای ها توانسته اند به رتبه چهارم خودروسازان جهان دست پیدا کنند. گروه کیا ـ هیوندای با تولید حدود ۸ / ۵ میلیون دستگاه در سال ۲۰۱۰ پس از تویوتا، جنرال موتورز و فولکس واگن چهارمین خودروساز دنیا لقب گرفته است. خودرو های کره ای ضمن بهره گیری از فناوری و دانش قابل قبول نسبت به رقبا، قیمتی پایین و ظاهر خوبی دارند، اما کیفیت آنها همچنان از رقبای آلمانی و ژاپنی پایین تر است. این اختلاف کیفیت البته در نسل جدید این محصولات به حداقل رسیده است. اما اجازه دهید نگاهی بیندازیم به ورود خودروهای جدید کره ای که بازار بزرگ ایران را هدف محصولات جهانی خود قرار داده اند.
اطلس خودرو به عنوان نماینده رسمی محصولات کیا موتورز کره جنوبی، عرضه ۷ محصول جدید کیا را برای ایران در نظر گرفته است. تمامی این خودرو ها به عنوان مدل ۲۰۱۱ وارد کشور می شوند و در واقع نسل جدید محصولات کیا به حساب می آیند، به گونه ای که چهره برخی از آنها برای شما تازگی خواهد داشت. محصول جدید و بزرگ ترین عضو خانواده سدان های کیا، لوکس ترین خودروی تولیدی کمپانی کیا یعنی کیا کادنزا است که برای ما ایرانیان به عنوان نسل جدید و کاملا تغییریافته کیا اپیروس شناخته می شود. این خودرو از پیشرانه ۵ / ۳ لیتری گروه کیا ـ هیوندای بهره می برد و توانایی تولید حداکثر قدرت ۲۸۵ اسب بخار را داراست. کادنزا به عنوان رقیبی برای هیوندای آزرا و تویوتا آریون از امکاناتی نظیر سقف پانوراما، سیستم ورود بدون کلید، گرمکن و ماساژور صندلی، سیستم ناوبری (GPS)، کیسه هوا جلو، جانبی و پرده ای، چراغ های زنون و LED در کنار مجموعه سیستم کنترل الکتریکی پایداری کنترل سرعت کروز به صورت هوشمند و مجهز به رادار، رقابت داغی را در ایران به وجود خواهد آورد. کادنزا تلاشی برای ورود به کلاس خودرو های لوکس است و در کلاس محصولات بزرگی همچون کرایسلر ۳۰۰، تویوتا اوالون و شورلت کاپریس قرار می گیرد. شاید کیا توانسته باشد روی کاغذ با قدرت بیشتر و مصرف کمتر این رقبا را کنار بزند، اما نکات ریزی هستند که همچنان تجربه خودروسازان بزرگ را برتر از کیا نشان می دهند. فرمان پذیری در کادنزا بیش از اندازه نرم است و به نوعی شما تماما تحت سلطه خودرو قرار می گیرید و این نکته ای است که حرفه ای ها را آزار می دهد. طراحی داخل کابین هرچند در ظاهر لوکس در نظر گرفته شده، اما پلاستیک ها و حتی طرح های کروم اتاق بیش از اندازه مصنوعی هستند و نوع عایق بندی و میزان نفوذ صدا به اتاق همچنان کیفیت نامناسب کادنزا را نشان می دهند. این خودرو در کشور های حاشیه خلیج فارس با قیمت ۲۵ تا ۳۰ میلیون تومان عرضه می شود، لذا با احتساب تعرفه واردات و هزینه های جانبی می توان حدود قیمتی معادل ۷۰ میلیون تومان را برای این محصول در ایران متصور شد؛ خودروی گران قیمتی که تا ۲ ماه دیگر به بازار معرفی خواهد شد.
مهمان تازه وارد دیگر خانواده کیا، از نظر کارشناسان طراحی در نشریات گوناگون، زیبایی را به اوج خود رسانده. حتما نسل قبلی این خودرو را در خیابان ها دیده اید، اما هر آنچه در ذهن دارید پاک کنید، اپتیمای جدید حرف های زیادی برای گفتن دارد. کیا اپتیما، سدان متوسط کیا و رقیبی برای هیوندای سوناتا و تویوتا کمری است. این خودرو حداکثر تا ۲ ماه آینده با قیمتی حدود ۶۰ میلیون تومان به بازار ایران عرضه خواهد شد تا با سوناتا YF ۵۷ میلیون تومانی و تویوتا کمری ۶۰ میلیون تومانی به رقابت بپردازد. این خودرو به پیشرانه ۴ / ۲ لیتری ۱۷۸ اسب بخاری تجهیز شده و صفر تا ۱۰۰ کیلومتر را در ۵ / ۹ ثانیه می پیماید. از جمله امکانات در نظر گرفته شده برای نسل جدید کیا اپتیما می توان به رینگ ۱۸ اینچی اختصاصی کیا، سیستم ورود بدون کلید، سیستم ترمز کمکی هنگام حرکت در سطوح شیبدار، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی، ۶ کیسه هوا جلو، جانبی و پرده، سنسور باران، سنسور پارک، شیشه سولار و سیستم صوتی با قابلیت پخش MP۳ و ورودی های USB،AUX و iPod اشاره کرد. اپتیمای جدید با ظاهرش سعی دارد دهان رقبا و خودرودوستان منتقدش را ببندد، اما در واقع این خودرو نیز دچار بیماری بی کیفیتی محصولات کره ای شده و طراحی زیبای کابین در باطن به امکانات کم کیفیتی مجهز شده است. پیشرانه در نظر گرفته شده برای این خودرو نیز هر چند در مقایسه با برخی رقبا در یک سطح قرار می گیرد، اما کیا در آن قصد خودنمایی نداشته بلکه تنها رویای رقابت را در سر می پرورانده به گونه ای که به جای گزینه ۶ سیلندر تنها از یک نسخه توربو استفاده کرده است. اپتیما روی کاغذ از همه رقبا بالاتر می ایستد. کارنز، در دسته خودرو های چند منظوره (MPV) قرار می گیرد و نوعی ون است. طراحی آن به گونه ای صورت گرفته تا به عنوان یک خودروی شهری برای خانواده ها، حداکثر کارایی را داشته باشد. این محصول از ابتدا در سبد محصولات اطلس خودرو قرار داشته، اما در مرحله جدید واردات قرار است نسخه تغییر چهره یافته آن به کشور وارد شود. این خودرو در زمینه سیستم ایمنی از ۲ کیسه هوا به ۶ کیسه هوا ارتقا یافته و طراحی کلی آن مورد بهسازی قرار گرفته است. پیشرانه این ون چند منظوره با حجم ۲ لیتر و حداکثر توان ۱۴۵ اسب بخار بهره می برد. قیمت کارنز در بازار احتمالا از۴۵ تا ۵۰ میلیون تومان تعیین خواهد شد.
سردمدار خودروسازان کره و مالک کمپانی کیا، گروه خودروسازی هیوندای است. این کمپانی تاکنون موفق به طراحی ۲۹ سری موتور برای محصولات گروه خودروسازی کیا ـ هیوندای شده و در این زمینه به عنوان یکی از پرکارترین کمپانی های موتورسازی در جهان شناخته می شود. آسان موتور به عنوان نماینده رسمی محصولات این خودروساز بزرگ، ۱۰ محصول را برای واردات به ایران در نظر گرفته است که در این بین تنها یک محصول برای مشتریان تازگی خواهد داشت و آن نسل جدید خودروی آزراست.
نسل جدید هیوندای آزرا هنوز در جهان به صورت رسمی و گسترده به فروش نرسیده اما در کره فروش آن آغاز شده است. اطلاعات این خودرو در سطح بسیار محدودی انتشار پیدا کرده و هیوندای به دلیل مسائل فنی که پیش از آغاز تولید موجب توقف فرآیند ساخت این خودرو گردید، علاقه زیادی به رسانه ای کردن آن ندارد. طراحی آن به سال ۲۰۱۰ بر می گردد و مشخصه های خاص محصولات هیوندای در نسل جدید این خودرو به وضوح مشاهده می شود.
آزرای جدید هر چند مدرن شده اما همچنان خط فکری نسل قبل خود ـ که شامل چراغ های عقب متصل است ـ را پیگیری می کند و در طراحی داخلی نیز به سمت برادر بزرگترش هیوندای جنسیس تمایل پیدا کرده است. کیا کادنزا به عنوان اصلی ترین رقیب آزرا قرار است با پیشرانه ۵ / ۳ لیتری و ۲۸۵ اسب بخاری به ایران وارد شود که از این خودرو، محصولی منحصر به فرد در این بازه قیمتی را می سازد. این در حالی است که مسوولان آسان موتور در کمال تعجب پیشرانه جدید ۳ لیتری با حداکثر قدرت ۲۴۸ اسب بخار را برای آزرا در نظر گرفته اند تا تنها بالاتر از رنو لتیتود ۲۳۰ اسب بخاری قرار گیرد و از نظر فنی دنبال کننده تویوتا آریون ۲۶۸ اسب بخاری و برادر کره ای اش کادنزا باشد. آزرا جدید نسبت به نسل گذشته خود ۷۰ کیلوگرم سبک تر شده، اما در عوض نسبت به فیس لیفت (نسخه تغییر چهره یافته) ۲۰۱۱ که به بازار ایران نیز عرضه شد ۱۳ اسب بخار ضعیف تر شده است. با این حال شاهد بهبود ۲ / ۰ ثانیه ای شتاب (۸ ثانیه) در مدل جدید هستیم. بهبود مصرف سوخت نیز در نسل جدید آنچنان که باید محسوس نیست اما مصرف شهری کاهش قابل توجهی دارد. به گونه ای که در سیکل ترکیبی با مصرف ۶ / ۹ لیتری در هر یکصد کیلومتر شاهد افت ۵ / ۰لیتری مصرف سوخت در نسل جدید آزرا هستیم. فضای پای سرنشینان در نسل جدید افزایش پیدا کرده که حاصل تغییر ۱۰ سانتیمتری در فاصله بین ۲ محور خودرو است. آزرا در نسل جدید یک ستاره به ستاره های ایمنی اش افزوده به گونه ای که در آزمایش موسسه NHTSA آمریکا از نسل گذشته این خودرو ۴ ستاره از ۵ ستاره به این خودرو اعطا شده بود، اما در این نسل اکثر موسسات معتبر ۵ ستاره ایمنی را برای این خودرو تایید کرده اند. رینگ های ۱۸ اینچی، مانیتور ۳ / ۴ اینچی با امکان کنترل ناوبری GPS، کیلومترشمار سوپرویژن، تهویه مطبوع اتوماتیک، کروز کنترل هوشمند مجهز به رادار و سیستم کنترل پایداری الکتریکی از جمله امکانات نسل جدید آزرا هستند. نسل گذشته آزرا برای مدل ۲۰۱۱ که مورد بازنگری قرار گرفته بود و شاهد تغییر چهره آن نیز بودیم در ایران با قیمتی حدود ۵۷ میلیون تومان به بازار عرضه می شد. آزرا جدید مانند دیگر برادران کره ای اش در مقایسه با اوریون و نیسان تینا در بازار ایران موضوع مهمی به نام کیفیت را در اولویت آخر قرار داده است.
پیشرانه این خودرو نیز در کمال تعجب از نوع ۳ لیتری ضعیف تر از کادنزا و همچنین اوریون در نظر گرفته شده که رقابت را در همین ابتدا و در بخش فنی با فناوری های نوین هیوندای به رقبا واگذار می کند. هیوندای در طراحی آزرا خوب کار کرده و به واقع محافظه کاری طراحان کیا در کادنزا را در آن مشاهده نمی کنیم، اما توجه بیشتر به کیفیت می تواند مقدمه ای برای حضور پررنگ تر این محصول در بازار های جهانی باشد
منبع:روزنامه رسالت ( www.resalat news.com )
ارسال توسط کاربر محترم سایت : haj_ghodrat_allah